Champ 77 WG este un fungicid care se prezintă sub formă de granule de culoare albastră, dispersabile în apă, cu un conținut de 500 g/kg cupru metalic sub formă de hidroxid de cupru.
Recomandări de utilizare:
- Cartof – Agent patogen : mana cartofului (Doza:2 kg/ha, se aplică în vegetație la avertizare, curativ sau preventiv), Timp de pauză – 7zile
- Castraveți – Agent patogen : pătarea unghiulară (Doza:0,2 % (2 kg/ha),se aplică în vegetație la avertizare, curativ sau preventiv), Timp de pauză – 3zile
- Tomate – Agent patogen : pătarea pustulară, bășicarea fructelor (Doza:0,2 % (2 kg/ha), se aplică în vegetație la avertizare, curativ sau preventiv), Timp de pauză -3 zile tomate pentru consum și 10 zile tomate pentru industrializare
- Viță de vie – Agent patogen : mana viței de vie (Doza:2 kg/ha în 1000 litri apă, se aplică în vegetație la avertizare, curativ sau preventiv), Timp de pauză -21 zile
- Măr – Agent patogen : focul bacterian, rapănul mărului (Doza:0,2 % (2 kg/ha în 1000 litri apă), se aplică în vegetație la avertizare, curativ sau preventiv), Timp de pauză -21 zile
În legumicultură – se aplică preventiv sau la apariția primelor simptome de mană sau arsuri bacteriene, deosebit de periculoase la aceste culturi.
La cartof – se aplică tratamente în perioada de vegetație, la avertizare și în alternanță cu fungicide sistemice pentru combaterea manei cartofului.
La vița de vie – aplicarea se va face în perioada de vegetație în alternanță cu produse sistemice. La începutul vegetației se obține și o rezistență mărită la înghețurile târzii, iar ca ultim tratament, spre sfârșitul perioadei de vegetație, ajută la o maturare mai bună a coardelor și rezistență sporită peste iarnă.
Cantitatea de soluție recomandată este de 800-1000 l/ha la legume și de 1000 l/ha în cazul viilor pe rod, administrată ca tratament postfloral – dozele se folosesc diferențiat în funcție de presiunea de infecție.