Alcoolmetrul profesional se va folosi pentru masurarea volumul alcoolic exprimat in %.
Caracteristici:
- Domeniul de masurare a alcoolului este intre 20-96%.
- Cu ajutorul termometrului incorporat si cu tabelul de compensare puteti face corectia valorii masurat in functie de temperatura.
- Diviziile sunt la distanta mai mare, ideala pentru o citire foarte exacta si clara.
Instructiuni:
- Reglam temperatura lichidului la 20°C (daca temperatura lichidului este mai mare sau mai mica se face corectie folosind tabelul de corectie din cutie), apoi turnam intr-un vas de sticla cu forma adecvata (ex. cilindru).
- Inaltimea coloanei de lichid trebuie sa fie egala sau mai mare decat lungimea instrumentului.
- Introducem densimetrul in lichid, astfel sa pluteasca liber, avand grija sa nu se atinga de peretii vasului.
- Citirea se face in stare de repaos al instrumentului la inaltimea ochilor.
- Linia de pe instrument care se afla la nivelul lichidului indica concentratia alcoolului daca temperatura lichidului are 20°C, altfel se face corectie folosind tabelul.